La Corvette

Vlekkenzeep Savon de Marseille

300 gram

  • Product Code: cr02na
  • Besteleenheid: 6 stuks

Een blok Savon de Marseille van 300 gram in de kleur naturel. De zeep is ongeparfumeerd en heeft een echte zeepgeur. 

Blok Savon de Marseille

De zeep bevat minimaal 72% plantaardige oliën, waaronder olijfolie. Als u de verpakking openmaakt kan de zeep wat vochtig zijn. De zeep is volgens de oude tradities gemaakt en bevat water. Dit water verdampt in de loop der tijd. De zeep wordt dan droger en harder en krijgt een oud uiterlijk. Ook de kleur wordt wat geler en donkerder. Van oudsher wordt deze Marseillezeep ook gebruik voor het verwijderen van vlekken.

Gebruik van de vlekkenzeep

Maak het textiel vochtig en wrijf met het blok zeep over de vlek. Even laten intrekken en in de wasmachine wassen of met de hand uitspoelen.

Gegevens van het blok Marseillezeep

Het blok Marseillezeep is verpakt in cellofaan.
Op de sticker staat de stad Marseille.
De afmeting is 6 x 6 x 6.7 cm.
Het blok Marseillezeep is verpakt in afbreekbaar plastic.  
Dit product valt niet onder het francobedrag, er kan daarom een bijdrage in de verzendkosten gevraagd worden.

Savon de Marseille keurmerk

Er zijn veel zepen verkrijgbaar onder naam Savon de Marseille die op industriële wijze in en zelfs buiten Frankrijk gemaakt zijn. De echte Savon de Marseille zeep herkent u aan het logo van de Union des Professionnels du Savon de Marseille. Dit logo garandeert dat de zeep op traditionele wijze in de stad Marseille is gemaakt. De zeep wordt dagenlang "gekookt" in koperen ketels. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Om de echte Marseillezeep te beschermen is het logo hiernaast ontwikkeld. 

Over het merk La Corvette

La Corvette is het merk van de Savonnerie du Midi. Deze Savonnerie is in 1894 gevestigd in Marseille en zit nog steeds op deze plek. De zeep wordt volgens de oude receptuur gemaakt en verpakt in een eigentijds design. Op de zeep staat een stempel van een schip. Dit symboliseert het schip waarmee ontdekkingsreizigers uit Marseille in de 16e eeuw de Middellandse zee opgingen. Zij kwamen aan in Syrië en ontdekten daar alepzeep. Zij namen de receptuur mee terug naar Marseille, waar een levendige zeepfabricage ontstond en Savon de Marseille een begrip werd.

© Copyright 2024 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed