Savonnerie de Nyons

Savon noir schoonmaakmiddel

  • Product Code: ny56
  • Besteleenheid: 6 stuks

Een grote fles schonmaakmiddel savon noir.

Savon noir (zwarte zeep)

Savon noir ofwel zwarte zeep werd ontwikkeld rond halverwege de 19e eeuw. De boeren gebruikten deze 100% natuurlijke zeep om vloeren te schrobben en machines te reinigen. Sindsdien is savon noir niet meer weg te denken uit het Franse huishouden. De zeep kan voor alle schoonmaakklusjes gebruikt worden. De zeep bevat olijfolie en ontvet goed. Het is fijn dat uw handen er niet van uitdrogen.

Enkele tips:
 
Schoonmaken
De zeep is  geschikt voor alle schoonmaakklusjes in en rond huis. Ook om bijvoorbeeld de barbecue, de friteuse en het aanrecht te reinigen en te ontvetten en fietsen en auto's schoon te maken.

Onderhoud van stenen vloeren
De zeep is uitermate geschikt voor het reinigen en onderhouden van stenen vloeren. In Frankrijk wordt van oudsher de stenen vloeren in kerken met savon noir gereinigd. 

Voorkomen van luis op planten
Doe in een sproeier water en savon noir en spuit hiermee de planten (rozen) in. Er blijf een dunne film van de zeep op de blaadjes achter. Hierdoor hebben de luizen geen grip op de blaadjes en kunnen zich er niet hechten. In Frankrijk wordt savon noir in de biologische teelt vaak gebruikt.

Shampoo voor dieren
Savon noir is een 100% natuurlijk ongeparfumeerde shampoo voor dieren. Het reinigt de vacht en verzorgt de huid. 

Leer
Savon noir maakt leder schoon en glanzend. Doe een beetje savon noir op een doekje, over het leer wrijven en met lauw water afnemen. Dan met een droge doek nawrijven.

Zilverwerk
Met savon noir kan je zilver reinigen. Los een beetje savon noir op in warm water. Het zilver 5-10 minuten onderdompelen. Zonder afspoelen laten drogen.

Ramen zemen
Savon noir is een natuurlijk schoonmaakmiddel om ramen te reinigen. 

Gebruiksaanwijzing van de savon noir

Doe een dopje in een emmer warm water. De olijfolie in de zeep kan bij koude temperaturen stollen. Bewaar de fles daarom op kamertemperatuur.

Gegevens van de fles savon noir

De inhoud van de fles is 1 liter
De hoogte van de fles is 22 cm.
De diameter is 8 cm.

© Copyright 2024 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed