Le Comptoir de Mathilde

Zoutmolentje met roze Himalayazout

  • Product Code: sa69him
  • Besteleenheid: 3 stuks

Een perspex molen met in de dop een molen. Als u aan de dop draait komt de inhoud er gemalen eruit. Het zoutmolentje is gevuld met roze Himalayazout.

Sel du monde

Sels du monde, zo worden de speciale zoutsoorten genoemd in Frankrijk. Het Franse merk Le Comptoir de Mathilde werkt samen met een zout- en peperspecialist, die de hele wereld afreist op zoek naar bijzondere en gezonde zout- en pepersoorten.

Roze Himalayazout

Himalayazout wordt ook wel oerzout genoemd. Het zout uit het Himalayagebergte wordt in onderaardse grotten losgehakt en in korrels gemalen. Miljoenen jaren geleden was hier een zee. Door de langzame opdroging is het zeezout in grote kristallen diep in de aarde achtergebleven. Het is van nature rijk aan ijzer, calcium, magnesium en kalium. Het zoutgehalte is gemiddeld en de korrels zijn van nature erg droog waardoor ze gemakkelijk te malen zijn. De kleur varieert van roze tot donkerrood, dit heeft te maken met het ijzergehalte van het zout.

Gegevens van het zoutmolentje met roze zout

De zoutmolen is 15 cm hoog. 
De inhoud is 50 gram zout.

Cadeaudoosje

Deze zoutmolen is ook leverbaar in een cadeaudoosje. In de doos zit dan ook een pepermolen met vier verschillende peperkorrels.

© Copyright 2024 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed