Le Comptoir de Mathilde

Zoutmolen met piment d'Espelette

  • Product Code: sa54
  • Besteleenheid: 6 stuks

Een glazen fles met in de dop een molen. Als u aan de dop draait komt de inhoud er gemalen eruit. De fles is gevuld met roze Himalaya zeezout en piment d'Espelette van AOC kwaliteit.

Himalaya zeezout

Himalayazout is een trend in Frankrijk. Het wordt ook wel oerzout genoemd. Het zout uit het Himalayagebergte wordt in onderaardse grotten losgehakt en in korrels gemalen. Miljoenen jaren geleden was hier een zee. Er zijn verschillende kwaliteiten himalayazout. Dit zout is de kwaliteit Diamant du sel.

Espelettepeper

De piment d'Espelette in het zout is afkomstig uit het Baskische dorpje Espelette. Deze rode peper is door de Baskische bemanningsleden van de vloot van Columbus meegebracht uit Midden-Amerika. In de omgeving van Espelette bleek dit pepertje uitstekend te gedijen. Aan de monumentale gevels van het dorpje wordt nog altijd de piment d’Espelette te drogen gehangen. Het is een wat zoete peper. AOC geeft de garantie dat de peper echt uit het dorpje afkomstig is.

Stapelbaar flesje met zeezout

Het zeezout zit in een stapelbare fles: deze fles past op de stapelbare flesjes olijfolie en vinaigre. U kunt er dus zelf een duo of trio van maken.

Gegevens van de zoutmolen met espelettepeper

De inhoud is 290 gram. 
De hoogte van de zoutmolen is 18 cm.
De doorsnede is 8 cm. 

© Copyright 2024 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed