La Corvette

Biologische zeepvlokken Savon de Marseille

  • Prijs: €--,-- / Per Besteleenheid
  • Product Code: cr22pur-750
  • Besteleenheid: 3 stuks

Zeepvlokken Savon de Marseille voor de was. Deze vlokken (snippers) Marseillezeep worden in Frankrijk copeaux genoemd.

Copeaux wasvlokken

De vlokken zijn geschaafd van de ambachtelijk vervaardigde blokken biologische Savon de Marseille. Ze zijn ongeparfumeerd en ruiken echt naar zeep. Wij kunnen deze Marseillezeep snippers ook in
grootverpakking leveren.

Gebruiksaanwijzing van de wassnippers

U kunt de zeepvlokken in een zakje doen en in de klerenkast leggen. Maar ze zijn eigenlijk bedoeld om mee te wassen. Doe een handvol zeepvlokken in het midden van het wasgoed in de trommel. De vlokken smelten pas bij 40 graden. Dus als u op lagere temperatuur wast, kunt u de snippers eerst in een bakje heet water laten oplossen en dan in de trommel gieten. Uiteraard kunt u de zeepvlokken ook voor de handwas gebruiken.

Keurmerk Savon de Marseille

Er zijn veel zepen verkrijgbaar onder naam Savon de Marseille die op industriële wijze in en zelfs buiten Frankrijk gemaakt zijn. De echte Savon de Marseille zeep herkent u aan het logo van de Union des Professionnels du Savon de Marseille. Dit logo garandeert dat de zeep op traditionele wijze in de stad Marseille is gemaakt. De zeep wordt dagenlang "gekookt" in koperen ketels. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Om de echte Marseillezeep te beschermen is het logo hiernaast ontwikkeld. 

Gegevens van het wasmiddel

De zeepvlokken zitten verpakt in een papieren zak van 750 gram. 
De zak is 27 cm hoog, 14 cm breed en 7 cm dik.
De zeepvlokken is er ook in een grootverpakking van 10 kilo.
Dit product valt niet onder het francobedrag, er kan daarom een bijdrage in de verzendkosten gevraagd worden. 

Over het merk La Corvette

La Corvette is het merk van de Savonnerie du Midi. Deze savonnerie is in 1894 gevestigd in Marseille en zit nog steeds op deze plek. De zeep wordt volgens de oude receptuur gemaakt en verpakt in een eigentijds design. Op de zeep staat een stempel van een schip. Dit symboliseert het schip waarmee ontdekkingsreizigers uit Marseille in de 16e eeuw de Middellandse zee opgingen. Zij kwamen aan in Syrië en ontdekten daar alepzeep. Zij namen de receptuur mee terug naar Marseille, waar een levendige zeepfabricage ontstond en Savon de Marseille een begrip werd.

© Copyright 2023 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed