La Corvette

Blok Marseillezeep 2 kilo brut

2 kilo

  • Prijs: €--,-- / Per Besteleenheid
  • Product Code: cr40
  • Besteleenheid: 12 stuks

Een staaf biologische Savon de Marseille van 2 kilo gram. 

Blok Savon de Marseille XL

De zeep bevat olijfolie en de zeep heeft het officiële Marseillezeep keurmerk. Dit is de garantie dat het de orginele Marseillezeep is en van hoge kwaliteit. Op de zeep staan geen stempels. 

Gegevens van de Marseillezeep

Het blok Savon de Marseille wordt onverpakt geleverd. Wilt u een kleiner aantal, neemt u dan contact met ons op.

Kwaliteit van de Savon de Marseille

De zeep bevat minimaal 72% plantaardige oliën, waaronder olijfolie. De Marseillezeep is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gevoelige- en probleemhuid. Als u de verpakking openmaakt kan de zeep wat vochtig zijn. De zeep is volgens de oude tradities gemaakt en bevat water. Dit water verdampt in de loop der tijd. De zeep wordt dan droger en harder en krijgt een oud uiterlijk. Ook de kleur wordt wat geler en donkerder.

Keurmerk van de Marseillezeep

Er zijn veel zepen verkrijgbaar onder naam Savon de Marseille die op industriële wijze in en zelfs buiten Frankrijk gemaakt zijn. De echte Savon de Marseille zeep herkent u aan dit logo van de ‘’Union des Professionnels du Savon de Marseille’’. Dit logo garandeert dat de zeep op traditionele wijze in de stad Marseille is gemaakt. De zeep wordt dagenlang "gekookt" in koperen ketels. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk.  

Over het merk la Corvette

La Corvette is het merk van de Savonnerie du Midi. Deze savonnerie is in 1894 gevestigd in Marseille en zit nog steeds op deze plek. De zeep wordt volgens de oude receptuur gemaakt en verpakt in een eigentijds design. Op de zeep staat een stempel van een schip. Dit symboliseert het schip waarmee ontdekkingsreizigers uit Marseille in de 16e eeuw de Middellandse zee opgingen. Zij kwamen aan in Syrië en ontdekten daar alepzeep. Zij namen de receptuur mee terug naar Marseille, waar een levendige zeepfabricage ontstond en Savon de Marseille een begrip werd.

© Copyright 2024 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed