Provence Tradition

Kokertje met tijm 100% Provence

  • Prijs: €--,-- / Per Besteleenheid
  • Product Code: pt02thy
  • Besteleenheid: 6 stuks

Een potje met gedroogde tijm uit de Provence met ipg-logo. Dit is een garantie dat de tijm ook echt uit de Provence komt.

Tijm uit de Provence

Tijm is de meest gebruikte kruidensoort in de Provence. Er zijn wel 300 soorten tijmplanten. Op uw wandeling door het Luberon- of Alpillesgebergte in de Provence, komt u de kruiden in de natuur absoluut tegen. Eerst ruikt u het, en als u dan goed om zich heenkijkt, ziet u de lage tijmstruikjes staan. Deze originele tijmplantjes  zijn op percelen in de Provence uitgezet. Tijm wordt in allerlei gerechten gebruikt en op grillvlees gestrooid. 

Kruiden 100% Provence

Wist u dat het grootste deel van de kruiden op de Franse markt uit Polen komt. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze kruiden minder smaakvol zijn. Dat heeft te maken met de klimatologische omstandigheden in de Provence, de grondsoort en de wijze van kruiden telen. De kruiden worden na het oogsten heel langzaam gedroogd om de smaak goed te behouden.

Gegevens van het potje tijm

Het potje tijm heeft een venster in de dop.
De inhoud is 30 gram.
De hoogte van het potje is 7,5 cm.
De doorsnede is 6,5 cm.

Provence Tradition

Het Franse bedrijf Provence Tradition is dé specialist op het gebied van kruiden 100% Provence. Provence Tradition werkt samen met lokale telers om de kwaliteit van de kruiden uit de Provence onderscheidend op de markt te zetten. De geur, de kleur en vooral de smaak zijn onderscheidend.

 

© Copyright 2023 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed