Provence Tradition

Potje fleur de sel met biologische Piment d'Espelette

  • Prijs: €--,-- / Per Besteleenheid
  • Product Code: pt03selpim
  • Besteleenheid: 12 stuks

Op speciale bestelling kunnen we het kokertje fleur de sel uit de Camargue met biologische piment d'Espelette (16%) van AOC kwaliteit leveren.

Over Fleur de sel

De rivier de Rhone stroomt in Zuid Frankrijk, onder de stad Arles, de Middellandse zee in. Hier ligt het natuurreservaat de Camargue. Het gebied is beroemd om de flamingo's, stieren, witte paarden, rijst en de zoutwinning. De Romeinen hebben de zoutwinning uit zee in dit gebied geïntroduceerd. Als u in het gebied rijdt ziet u van verre de hoge zoutbergen liggen. Het zout wordt gewonnen in ondiepe zeebassins. Het vormt zich als een korstlaag op de bodem van de ondiepe bassins. Het bovenste laagje van de korst is verfijnde fleur de sel, het onderste gedeelte is het grovere (zoutere) zeezout.

Piment d'Espelette

De fleur de sel is gemengd met de beroemde piment d'Espelette van AOC kwaliteit en biologisch. Dit is de garantie dat de piment ook echt uit het dorpje Espelette (Baskenland) vandaan komt en van hoge kwaliteit is. Espelettepeper is een zoete, rode peper. Deze espelettepeper is gecertificeerd biologisch.

Oogsten van de Fleur de sel

Het oogsten gaat met veel zorg: met een schep wordt het fleur de sel voorzichtig van de zoutkorst geschraapt. De oogst van fleur de sel is gering, daarom is dit zout een stuk duurder dan het grove zeezout uit de Camargue. De fleur de sel heeft een fijne korrel en zit boordevol mineralen, zoals magnesium en calcium. Aanbevolen wordt om het zout aan het eind van de bereiding toe te voegen.  

Gegevens van het potje zeezout met Espelette

Het potje fleur de sel heeft een venster in de dop.
De inhoud is 125 gram.
De hoogte van het potje is 7,5 cm
De doorsnede is 6,5 cm.

© Copyright 2021 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed