Provence Tradition

Kokertje fleur de sel met 5 soorten pepers

  • Prijs: €--,-- / Per Besteleenheid
  • Product Code: pt03selbai
  • Besteleenheid: 6 stuks

Een rond potje fleur de sel zeezout uit de Camargue gemengd met vijf soorten biologische pepers, waaronder peper uit Jamaica en Madagascar. Het zeezout is heerlijk over gerechten.

Over Fleur de sel

De rivier de Rhone stroomt in Zuid Frankrijk, onder de stad Arles, de Middellandse zee in. Hier ligt het natuurreservaat de Camargue. Het gebied is beroemd om de flamingo's, stieren, witte paarden, rijst en de zoutwinning. De Romeinen hebben de zoutwinning uit zee in dit gebied geïntroduceerd. Als u in het gebied rijdt ziet u van verre de hoge zoutbergen liggen. Het vormt zich als een korstlaag op de bodem van de ondiepe zeebassins. Het bovenste laagje van de korst is verfijnde fleur de sel, het onderste gedeelte is het grovere (zoutere) zeezout.

Oogsten van Fleur de sel

Het oogsten gaat met veel zorg: met een schep wordt het fleur de sel voorzichtig van de zoutkorst geschraapt. De oogst van fleur de sel is gering, daarom is dit zout een stuk duurder dan het grove zeezout uit de Camargue. De fleur de sel heeft een fijne korrel en zit boordevol mineralen, zoals magnesium en calcium. Aanbevolen wordt om het zout aan het eind van de bereiding toe te voegen.  

Gegevens van de fleur de sel

Het potje fleur de sel heeft een venster in de dop.
De inhoud is 125 gram.
De hoogte van het potje is 7,5 cm.
De doorsnede is 6,5 cm.

© Copyright 2021 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed