La Corvette

Biologische zeepvlokken Savon de Marseille 10 kilo

  • Prijs: €--,-- / Per Besteleenheid
  • Product Code: cr22natvrac
  • Besteleenheid: 1 stuks

Deze zeepvlokken (snippers Marseillezeep) worden in Frankrijk copeaux genoemd. De vlokken zijn geschaafd van de ambachtelijk vervaardigde blokken Savon de Marseille. Ze zijn ongeparfumeerd en ruiken echt naar zeep. De zeepvlokken zijn ecocert biologisch.

Wasvlokken Savon de Marseille

De zakken wasvlokken in grootverpakking zijn verkrijgbaar in twee soorten:

  • naturel (ivoorwit)
  • met extra olijfolie (groen)

Gebruiksaanwijzing van de wassnippers

Je kan de zeepvlokken in een zakje doen en in de klerenkast leggen. Maar ze zijn eigenlijk bedoeld om mee te wassen. Doe een handvol zeepvlokken in het midden van het wasgoed in de trommel. De vlokken smelten pas bij 40 graden. Dus als je op lagere temperatuur wast, kunt u de snippers eerst in een bakje heet water laten oplossen en dan in de trommel gieten. Uiteraard kunt u de zeepvlokken ook voor de handwas gebruiken.

Keurmerk Savon de Marseille

Er zijn veel zepen verkrijgbaar onder naam Savon de Marseille die op industriële wijze in en zelfs buiten Frankrijk gemaakt zijn. De echte Savon de Marseille zeep herken je aan het logo van de ‘’Union des Professionnels du Savon de Marseille’’. Dit logo garandeert dat de zeep op traditionele wijze in de stad Marseille is gemaakt. De zeep wordt dagenlang "gekookt" in koperen ketels. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Om de echte Marseillezeep te beschermen is het logo hiernaast ontwikkeld. 

Gegevens van de zak wasvlokken

De zeepvlokken zitten in een papieren zak van 10 kilo. 
Er is ook een kleine verpakking van 750 gram te bestellen. 
Deze grootverpakking valt niet onder het franco orderbedrag.

Over het merk La Corvette

La Corvette is het merk van de Savonnerie du Midi. Deze Savonnerie is in 1894 gevestigd in Marseille en zit nog steeds op deze plek. De zeep wordt volgens de oude receptuur gemaakt en verpakt in een eigentijds design. Op de zeep staat een stempel van een schip. Dit symboliseert het schip waarmee ontdekkingsreizigers uit Marseille in de 16e eeuw de Middellandse zee opgingen. Zij kwamen aan in Syrië en ontdekten daar alepzeep. Zij namen de receptuur mee terug naar Marseille, waar een levendige zeepfabricage ontstond en Savon de Marseille een begrip werd.

© Copyright 2021 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed