Confit de Provence

Biologische kastanjecrème Ardèche

  • Prijs: €--,-- / Per Besteleenheid
  • Product Code: cp06mar
  • Besteleenheid: 6 stuks

Een pot biologische crème de marrons (kastanjecrème). Kastanjecrème is eigenlijk een confiture. Het kan gebruikt worden bij de bereiding van patisserie. Maar het is ook heerlijk op brood, over ijs, in yoghurt of kwark en op crèpes.

Biologische kastanjecreme 

De kastanjecrème wordt vervaardigd met kastanjes uit de Ardèche, de plek in Frankrijk waar de beste kwaliteit kastanjes vandaan komt. Aan de kastanjecrème is rietsuiker toegevoegd. De confiture bevat geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen. De kastanjecreme wordt nog op traditionele wijze in koperen ketels gemaakt. In Frankrijk wordt dat "cuite au chaudron" genoemd.

Lokaal fruit

Het Franse merk Confit de Provence heeft een assortiment confiture ontwikkeld op basis van vers fruit uit Frankrijk. De confiture wordt vervaardigd met fruit van locale telers in de Provence of uit andere streken. Het fruit draagt vaak het kwaliteitslabel "appelation". Zo komen de clementines uit Corsica, de enige streek waar clementines groeien in Frankrijk en de abrikozen en de kersen uit de Provence. 

Gegevens van de kastanjecreme

De inhoud van de pot creme de marron is 370 gram.
De hoogte van de pot is 9 cm.
De doorsnede aan de bovenzijde is 8,3 cm.

© Copyright 2021 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed