La Corvette

Blok Marseillezeep XL

900 gram

Een mooi blok biologische Savon de Marseille van 900 gram.

Staaf Savon de Marseille

De zeep bevat olijfolie en op de zeep staat het logo van de officiële Marseillezeep. U kunt het blok gebruiken als decoratie of er plakjes zeep van afsnijden. Het blok Savon de Marseille zit in een cadeaudoos met deksel. De afmeting van de doos is 29,5x7,5x6 cm. Op de doos staat de stad Marseille. Op het lint staat het logo van de savonnerie La Corvette. Op speciale bestelling is dit blok Savon de Marseille ook leverbaar zonder cadeaudoos. Het gewicht is dan 2 kilo. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Kwaliteit van de Marseillezeep

De zeep bevat minimaal 72% plantaardige oliën, waaronder olijfolie. De Marseillezeep is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gevoelige- en probleemhuid. Als u de verpakking openmaakt kan de zeep wat vochtig zijn. De zeep is volgens de oude tradities gemaakt en bevat water. Dit water verdampt in de loop der tijd. De zeep wordt dan droger en harder en krijgt een oud uiterlijk. Ook de kleur wordt wat geler en donkerder.

Kwaliteit van de zeep

Er zijn veel zepen verkrijgbaar onder naam Savon de Marseille die op industriële wijze in en zelfs buiten Frankrijk gemaakt zijn. De echte Savon de Marseille zeep herkent u aan het logo van de ‘’Union des Professionnels du Savon de Marseille’’. Dit logo garandeert dat de zeep op traditionele wijze in de stad Marseille is gemaakt. De zeep wordt dagenlang "gekookt" in koperen ketels. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Om de echte Marseillezeep te beschermen is dit logo ontwikkeld:  

Over het merk La Corvette

La Corvette is het merk van de Savonnerie du Midi. Deze savonnerie is in 1894 gevestigd in Marseille en zit nog steeds op deze plek. De zeep wordt volgens de oude receptuur gemaakt en verpakt in een eigentijds design. Op de zeep staat een stempel van een schip. Dit symboliseert het schip waarmee ontdekkingsreizigers uit Marseille in de 16e eeuw de Middellandse zee opgingen. Zij kwamen aan in Syrië en ontdekten daar alepzeep. Zij namen de receptuur mee terug naar Marseille, waar een levendige zeepfabricage ontstond en Savon de Marseille een begrip werd.

© Copyright 2021 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed