La Corvette

Blok Alepzeep 200 gram premium

  • Prijs: €--,-- / Per Besteleenheid
  • Product Code: cr38
  • Besteleenheid: 6 stuks

Een blok Alepzeep van 200 gram. De zeep bevat 20% laurierolie en is op ambachtelijke wijze in koperen ketels verzeept. De laurierolie in de zeep heeft een desinfecterende werking. De alep zeep is in Syrië voor het Franse merk La Corvette gemaakt.

Over Alepzeep

Alep zeep komt oorspronkelijk uit de stad Aleppo in Syrie. De zeep is 100% natuurlijk en wordt vervaardigd van olijfolie, waaraan laurierolie wordt toegevoegd. De zeep kan bogen op een eeuwenlange traditie. Het productieproces is nimmer gewijzigd: men giet de olijfolie (75,48%) in een door houtskool verwarmde ketel. Vervolgens wordt natuurlijke soda toegevoegd. De ingredienten vermengen zich, na een lange kooktijd, tot een brij. Daaraan wordt dan de laurierolie toegevoegd. De kleur groen ontstaat door een stofje in de olijfolie. Na verloop van tijd en onder invloed van daglicht verdwijnt deze kleur langzaam en wordt de zeep lichter van kleur.

Neefje van Savon de Marseille

In Frankrijk wordt Savon d’Alep ook wel het neefje van het groene blok Marseillezeep genoemd vanwege het vergelijkbare productieproces en de olijfolie die als basis van de zeep gebruikt wordt. 

Gebruik van alepzeep

Alepzeep is een vettige zeep die mild reinigt. De zeep houdt de vochtbalans van de huid op peil en beschermt de huid tegen weersinvloeden.Het wordt speciaal aanbevolen bij acné, eczeem, psoriasis en bij een droge of gevoelige huid. De laurierolie in de zeep heeft een desinfecterende werking. De zeep is ook geschikt voor baby's. 

Gegevens van de zeep

Het blok alepzeep weegt 200 gram.
De afmeting is 7x 6,5 x 4,3 cm.
Dit product valt niet onder het francobedrag, er kan daarom een bijdrage in de verzendkosten gevraagd worden.

© Copyright 2023 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed