Côté Garrigue

Blikje Fleur de sel met knoflook

  • Prijs: €--,-- / Per Besteleenheid
  • Product Code: cg40selail
  • Besteleenheid: 6 stuks

Een metalen blikje gevuld met fleur de sel (verfijnd zeezout) uit de Camargue met peterselie en knoflook. Het blikje is van het Franse merk Côté Garrigue,

Over Fleur de sel

De rivier de Rhone stroomt in Zuid Frankrijk, onder de stad Arles, de Middellandse zee in. Hier ligt het natuurreservaat de Camargue. Het gebied is beroemd om de flamingo's, stieren, witte paarden, rijst en de zoutwinning. De Romeinen hebben de zoutwinning uit zee in dit gebied geïntroduceerd. Als u in het gebied rijdt ziet u van verre de hoge zoutbergen liggen. Het zout wordt gewonnen in ondiepe zeebassins. Het vormt zich als een korstlaag op de bodem van de ondiepe bassins. Het bovenste laagje van de korst is verfijnde fleur de sel, het onderste gedeelte is het grovere (zoutere) zeezout.

Oogsten van de Fleur de sel

Het oogsten gaat met veel zorg: met een schep wordt het fleur de sel voorzichtig van de zoutkorst geschraapt. De oogst van fleur de sel is gering, daarom is dit zout een stuk duurder dan het grove zeezout uit de Camargue. De fleur de sel heeft een fijne korrel en zit boordevol mineralen, zoals magnesium en calcium. In het zeezout zitten gedroogde peterselieblaadjes en knoflook.

Gegevens van het blikje zeezout en knoflook

De inhoud is 50 gram.
De hoogte van het blikje is 6,7 cm.
De doorsnede is 5,7 cm.
Het zout met de kruiden zit hygiënisch in een cellofaanzakje in het blikje.
U kunt het zakje na de koop in het blikje strooien.
Het blikje is er ook in een grotere maat.

© Copyright 2019 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed