Natur'Arome

Alepzeep 125 gram

  • Prijs: €--,-- / Per Besteleenheid
  • Product Code: na16
  • Besteleenheid: 6 stuks

Een rechthoekig stuk Alepzeep van 125 gram. 

Over Alepzeep

Alep zeep komt oorspronkelijk uit de stad Aleppo in Syrie. De zeep is 100% natuurlijk en wordt vervaardigd van olijfolie, waaraan laurierolie wordt toegevoegd. De zeep kan bogen op een eeuwenlange traditie. Het productieproces is nimmer gewijzigd: men giet de olijfolie (75,48%) in een door houtskool verwarmde ketel. Vervolgens wordt natuurlijke soda toegevoegd. De ingredienten vermengen zich, na een lange kooktijd, tot een brij. Daaraan wordt dan de laurierolie toegevoegd. De kleur groen ontstaat door een stofje in de olijfolie. Na verloop van tijd en onder invloed van daglicht verdwijnt deze kleur langzaam en wordt de zeep lichter van kleur.

Savon de Marseille

In Frankrijk wordt Savon d’Alep ook wel het neefje van het groene blok Marseillezeep genoemd vanwege het vergelijkbare productieproces en de olijfolie die als basis van de zeep gebruikt wordt.

Gebruik van de zeep

Alepzeep is een vettige zeep die mild reinigt. De zeep houdt de vochtbalans van de huid op peil en beschermt de huid tegen weersinvloeden.Het wordt speciaal aanbevolen bij acné, eczeem, psoriasis en bij een droge of gevoelige huid. Ook geschikt voor baby's. 

Gegevens van de alepzeep

De zeep weegt 125 gram.
De afmeting is 8,5x4,5 cm.
De alepzeep is 3 cm dik. 

© Copyright 2021 La Tulipe Jaune - Powered by Lightspeed